ResponsiveOrg Finland – verkostoajan organisaatioita ja työtä uudistamaan

“Kaikki on ja olemme kaikki verkostoituneita. Jännite ennustettavuuteen optimoitujen organisaatioiden ja ennakoimattoman maailman välillä on saavuttanut hajoamispisteen. Tarvitsemme uuden lähestymistavan.” ResponsiveOrg manifesti

Tuntuuko sinustakin siltä, ettei organisaatiossasi ja työssäsi hyödynnetä verkostoajan mahdollisuuksia?

ResponsiveOrg Finland on avoimesti toimiva, oppiva ja tekevä verkosto, joka pyrkii kiihdyttämään työn ja organisoitumisen uudistumista. Toimimme paikallisena hubina globaalisti toimivalle ResponsiveOrg-verkostolle. Kutsumme luomaan ja edistämään toimintatapoja, joiden avulla organisaatiot voivat kehittää responsiivisuuttaan muutoksille, ihmisille, tulevaisuuksille ja verkosto-organisoitumiselle.

Yksittäisten, ajassa elävien organisoitumisen ja työtä koskevien lähestymistapojen sijaan meidän kannattaa siirtää fokus yhdistävään tekijään: verkostoaikaan ja sen mahdollisuuksiin. Verkostoajan organisoitumiseen viitataankin monilla käsitteillä: puhutaan muun muassa kompleksisuudesta, leanista, agilesta, palvelumuotoilusta, tealista ja systeemi- sekä verkostoajattelusta.

Kun kaikki liittyy kaikkeen, kaipaamme koherentteja, toisiinsa liittyviä toimintatapoja, jotka yhdessä tekevät organisaatioista ja työstä verkostoitunutta. Näitä ei ole kukaan kyennyt vielä määrittelemään tyhjentävästi, ja koemme, että tässä on paikka yhteiselle oppimiselle sekä tekemiselle.

Käsienheiluttelun ja ylhäältä annettujen määräysten sijaan haluamme edistää ihmislähtöisiä työtapoja, joissa yhteisöt hyödyntävät osallistuutta ja dialogia tehdessään verkostoajan organisoitumisesta ja työtavoista itselleen merkityksellisiä. Dialogia kaivataan yhtälailla meidän verkostoajan kehittäjien ja tekijöiden välillä, että voimme sanoittaa ja edistää teemoja yhdessä hyödyntäen toistemme vahvuuksia.

Haluamme mahdollistaa monia näkökulmia yhteen tuovan avoimesti toimivan (Open) verkoston, jossa voi oppia ja luoda responsiivisia toimintatapoja.

Yhteisön tavoitteena on olla oppimis- ja tekemisverkosto (Learn & Do Network), joka tähtää ymmärryksen lisäämiseen ja vaikuttamiseen.

Teemme tätä edistämällä eteenpäinkytkentää (Feed Forward) kehittämällä avoimesti käytettävää (Commons) osaamista ja toimintatapoja, kirjoittamalla blogikirjoituksia sekä järjestämällä tapaamisia, työpajoja ja myöhemmin mahdollisesti tapahtumia tai konferensseja.

ResponsiveOrg Finlandin toimintaa fasilitoi verkostoaikaan syntynyt Open Knowledge Finland ry. Yhdistyksellä on useamman vuoden kokemus muutoksen ja muutosta edistävien yhteisöjen aktioimisesta, yhteentuomisesta ja tukemisesta mm. avoimen datan, MyDatan ja avoimen yhteiskunnan saroilla.

ResponsiveOrg Finland järjestää ensimmäisen verkostotapaamisensa elokuussa. Tule kuulolle ja osallistu:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/ResponsiveOrgFI/
Twitter: https://twitter.com/ResponsiveOrgFI
WWW: http://responsiveorg.fi

Lisätietoja:

@OKFFI
@mikaelseppala
@akisaariaho